maanantai 30. syyskuuta 2013

Perjantain etätehtävä! osa2

Hydrauliikka.Astiassa oleva jarruneste ei puristu kokoon, kun nesteen pintaan kohdistetaan voimaa. Nesteen pintaan kohdistuva voima välittyy tasaisesti astian kaikkiin pintoihin. Jos Hydraaulipiirissä on kaksi samansuuruista mäntään, toiseen mäntään kohdistettu voima välittyy toiseen mäntään ja molemmat männät liikkuvat saman matkan.Kunkin männän siirtymismatka ja tuottama voima on suhteessa sen pinta-alaan verrattuna voimaan tuottavan männän pinta-alaan.

Jarrupääsylinterit.Pääsylinteri paineistaa koko jarrujärjestelmän jarrunesteet, kun kuljettaja painaa jarrupoljinta.Pyöräsylinterit tai jarrusatulat muuntavat jarrupääsylinterin tuottaman hydrauulivoiman uudelleen mekaaniseksi voimaksi, joka kohdistetaan pyöriin.Käytössä on yksi- ja kaksipiirinen jarrupiiri.

Yksipiirinen jarrujärjestelmä.Yksipiirisessä jarrujärjestelmässä on yksi mäntäinen jarrupääsylinteri joka paineistaa koko jarrujärjestelmän, jos johonki komponenttiin tulee häirirö yksipiirisessäjärjestelmässä vaikuttaa se koko piirin toimintaan.

Kaksipiirinen jarrujärjestelmä. Kaksi piirisessä jarrujärjestelmässä on kaksimäntäinen jarrupääsylinteri, joka paineistaa molemmat jarrupiirit samanaikaisesti. Joten jos tulisi joki häiriö kaikki jarrut eivät katoisivat.

Ristiin jaettussa  jarrujärjestelmässä kumpikin piiri käyttää yhtä etupyörän jarrua ja vastakkaisen puolen takapyörän jarrua.

Jarrujen ilmaus. On ehdottoman tärkeää ettei jarrujärjestelmässä ole ilmaa. Ilma ei paineistu vaan menee kokoon,ja se saattaa estää jarrujen käytön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti